Wereldkankerdag 2024 – IPSO Centrum Midden-Brabant

Wereldkankerdag 2024

Wereldkankerdag. Verder leven met kanker.

4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Dit jaar staan we stil bij verder leven met kanker. Want of je nu zelf patiënt bent of iemand om wie je geeft: de gevolgen van kanker op je leven zijn niet te onderschatten. Daarom openen zorgorganisaties op en rond Wereldkankerdag hun deuren om te laten zien wat zij voor mensen met kanker en hun naasten kunnen betekenen. Van een lezing over een behandelmethode tot een luisterend oor, en van een fit-challenge tot wandelcoaching.

In verband met Wereldkankerdag zijn wij 1 februari te vinden in het ETZ, en 5 februari in het Verbeeten Instituut. Hier zijn wij aanwezig om IPSO Centrum Midden-Brabant bekender te maken onder mensen die te maken hebben (gehad) met kanker.

Extra informatie over de actie

Open inloop, voel je welkom

De maatschappij is ingericht op het beter maken, maar wat er daarna volgt, daar is vaak nog te weinig oog voor. ‘Dan sta je buiten het ziekenhuis omdat de behandelingen achter de rug zijn en is het “veel succes”. Terwijl er in anderhalf jaar behandeling zoveel met je is gebeurd. Het leven is doorgegaan, maar voor jou is dat leven anders geworden. Voor deze mensen zijn de IPSO centra het vangnet,’ vertelt Sonja Robben, directeur IPSO. IPSO centra zijn er voor mensen met kanker, maar ook voor hun naasten en nabestaanden. Zij kunnen hier terecht voor contact met lotgenoten, een luisterend oor en activiteiten zoals yoga en creatieve workshops.  

Verder leven met kanker? Doe een gift

Van elk bedrag wordt € 0,29 cent ingehouden door Mollie als servicekosten

Dank jullie wel!

Met deze actie hebben jullie tot nu

EUR: € 1.590,00

gedoneerd aan ons Centrum.