Samen stappen maken – zoek jouw buddy!

Zou jij graag een buddy willen om leuke dingen mee te doen?

IPSO Centrum Midden-Brabant staat een mooi project tegemoet, namelijk een deelname aan het hardloop- en wandelevenement Ten Miles in Tilburg. Dit zal plaatsvinden op 28 en 29 september 2024. Wij willen jongvolwassenen (zogenaamde buddy’s) samen met gasten van ons centrum laten deelnemen aan dit hardloop- en wandelevenement. Of voor zij die niet willen deelnemen aan het evenement, wel de mogelijkheid bieden om een buddy te krijgen om wat leuks te doen en de verbinding aan te gaan met de ander.

Voor dit project bieden we buddy’s aan binnen de regio Tilburg: jongeren die fit en gezond zijn, de zogenaamde buddy’s. Een buddy gaat met jou wandelen, hardlopen of misschien gewoon iets anders leuks doen tijdens het weekend. Elk team bestaat dus weer uit verschillende duo’s die elkaar stimuleren om samen in beweging te komen. Uiteraard met begeleiding van de projectleiders, die dit coördineren. Door samen te participeren aan het evenement willen we letterlijk samen stappen maken. Zowel stappen voor een inclusieve samenleving, als stappen om uiteindelijk meer jongvolwassenen in ons centrum te verwelkomen. Lees hieronder bij ‘Extra informatie’ meer over wat een buddy jou kan brengen.

Als je te maken hebt (gehad) met kanker en je bent aan het werken aan jouw herstel, kan het fijn zijn om een buddy te hebben. Iemand waarmee je bijvoorbeeld gaat wandelen, misschien zelfs een stukje gaat hardlopen of gewoon een middagje gaat knutselen. Binnen het project Samen stappen maken gaan jongvolwassenen samen met jou wat leuks gaan doen. Om fysiek maar zeker ook mentaal stappen te zetten samen. Gewoon omdat we graag de verbinding aan gaan met de ander!

Wil jij je aanmelden voor een buddy? Je kunt je aanmelden via events@ipsocentrummb.nl waarna je een mail ontvangt met een registratieformulier. Samen met alle buddy’s en onze gasten maken we er een onvergetelijk evenement van!

Samen met elkaar komen we letterlijk in beweging voor ons Centrum voor leven met en na kanker!

tijdens het weekend van de ten miles 28 – 29 september

Extra informatie

Wat houdt een buddy in?

Tijdens het weekend zijn er verschillende teams, namelijk het wandelteam, hardloopteam of hulpteam. Elk team bestaat dus weer uit verschillende duo’s die elkaar stimuleren om samen in beweging te komen. Voor alle drie de mogelijkheden geldt: alles op jouw eigen gekozen tempo, tijd en frequentie. Niks moet, alles mag. En uiteraard met begeleiding van de projectleiders, die dit coördineren. Door samen te participeren aan het evenement willen we letterlijk samen stappen zetten. Zowel stappen voor een inclusieve samenleving, als stappen om uiteindelijk meer jongvolwassenen in ons centrum te verwelkomen. Dit kan door je aan te melden als:

  1. Wandelbuddy. Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een gast van ons centrum voor leven met en na kanker, die ook graag zou willen wandelen maar voor wie de drempel wellicht hoger is.
  2. Hardloopbuddy. Voor elke afstand (5, 10, 16 km) worden teams opgezet zodat er voor iedereen een geschikte afstand tussen zit. Voor elke afstand wordt tevens een hardloopschema en verschillende routes ontwikkelt zodat de jongeren gezamenlijk kunnen trainen en alvast de verbinding met elkaar kunnen opzoeken.
  3. Hulpbuddy. Tijdens 28 en/of 29 september komen deze buddy’s helpen met de voorbereiding en uitvoering op de dag zelf. Ons centrum gaat open, want de renners lopen hierlangs. Denk hierbij aan het samen uitvoeren van taken zoals aankleding bedenken, versieringen maken en wat lekkers maken.
Wat brengt dit project jou?

Met dit project richten wij ons op kwetsbaarheid, maar tegelijkertijd veerkracht. Binnen ons centrum wordt gewerkt met Positieve Gezondheid, waarbij gekeken wordt naar wat wél kan aan de hand van verschillende pijlers. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren (bron: https://www.iph.nl/positieve-gezondheid/wat-is-het/). Dit project kan jou helpen om jou beter te laten voelen, denk hierbij aan verbeteren van de conditie, maar ook het meedoen waarbij je samen leuke dingen gaat doen. Beide enorm belangrijk, en nóg leuker om samen met een maatje te doen!

Wat wordt er van jou verwacht?

Dit alles zal ongeveer 30 uur van je tijd kosten, verspreid over 4 maanden. Inclusief een gezellige ontmoetingsdag waarbij je jouw buddy maar ook andere gelijkgestemden ontmoet! Liever wat minder uren, of misschien zelfs meer? Wij zijn met alle hulp blij en staan overal voor open.

Liever eerst meer informatie over dit project?

Heb jij interesse om een buddy te krijgen maar wil je liever eerst meer informatie over het project? Neem dan contact op met ons via events@ipsocentrummb.nl en wij beantwoorden graag jouw vragen!

Sponsor onze wandelaars

Sponsor onze hardlopers

Sponsor ons hulpteam