Kaarsenceremonie in het Wilhelminapark – IPSO Centrum Midden-Brabant

Kaarsenceremonie in het Wilhelminapark

Voor wie steek jij je kaarsje aan?

Tijdens de Winterse Wandeling op 17 december 2023 zal als onderdeel van de festiviteiten rondom het 125 jarig bestaan van het Wilhelminapark in Tilburg door IPSO Centrum Midden-Brabant een kaarsenceremonie worden gehouden. Wij branden dan kaarsen in de vorm van een gezamenlijk hart, als teken van liefde, hoop, kracht, troost en gemis. Elke kaars brandt voor een dierbare die geraakt is door kanker. 

Wil jij ook een kaars branden? Dat kan. Laat dit ons weten via onderstaand formulier. Op elke kaars die wordt neergezet, kun je een boodschap achterlaten. Het is ook mogelijk om meerdere kaarsen te bestellen.

Wanneer je een kaars wilt kopen, vragen wij per kaars € 5,00. Een hogere vrijwillige bijdrage is natuurlijk van harte welkom. Via onderstaand bestelformulier kun je de kaarsen bestellen.

Met de opbrengst van deze actie houden wij onze deuren open voor gasten die te maken hebben (gehad) met kanker, maar ook voor de naasten en nabestaanden.

Extra informatie over de actie

Programma kaarsenceremonie

De kaarsenceremonie vindt plaats op zondag 17 december tijdens de Winterse Wandeling. Kom samen in de donkere dagen, winterwandeling in en rond het park – voor en door de buurt. Luisteren naar elkaar en naar gedichten en muziek. Tijdens deze wandeling zal er een moment zijn waarop alle kaarsen aangestoken worden die wij deze avond voor onze dierbaren laten branden. Deze kaarsen kunnen gekocht worden door iedereen die graag een kaarsje aan wil steken tijdens deze bijzondere avond. Het tijdstip van de kaarsenceremonie volgt later, houd hiervoor onze social media en website goed in de gaten.

Prijs en kopen van kaarsen

Wanneer je een kaars wilt kopen, vragen wij per kaars € 5,00. Natuurlijk ben je vrij om een hoger bedrag te doneren aan ons Centrum voor leven met en na kanker. Ook is het mogelijk om meerdere kaarsen te kopen. Via onze website kun je maximaal 6 kaarsen bestellen, maar mocht je meer dan 6 kaarsen willen kopen, bel ons dan eventjes via het telefoonnummer 013 – 785 16 81.

Gepersonaliseerde boodschap

Steek je een kaarsje aan voor een dierbare, dan kun je een boodschap bij de kaars achterlaten. Wij zorgen ervoor dat jouw boodschap aan jouw kaars komt te hangen. Vul hieronder in het formulier wel eventjes ‘’Tekst voor op 1e kaars’’ in. Mocht je meerdere kaarsen bestellen, dan kun je meerdere tekst vakken vullen zodat je voor iedere kaars een eigen boodschap achterlaat.

Wil je zelf een tekst op het kaarsje schrijven, dan kun je dat op 17 december doen. Geef dat dan hieronder even aan met een ”Ja” op de vraag “Ik wil graag zelf mijn teksten schrijven op 17 december 2023.”

Kaarsen na de ceremonie ophalen

De aangestoken kaarsen met boodschap kunnen in de week van 18 t/m 21 december weer opgehaald worden bij het IPSO Centrum Midden-Brabant, Wilhelminapark 29.

Let op! Vanaf 22 december zijn wij gesloten dus er wordt verwacht dat de kaarsen voor deze datum opgehaald zijn. Mocht dit om een bepaalde reden niet lukken, stuur dan tijdig (vóór 21 december) even een mailtje naar info@ipsocentrummb.nl zodat wij jouw kaars (en boodschap) kunnen bewaren.

Help mee tijdens de kaarsenceremonie

Wil jij graag jouw steentje bijdragen aan de kaarsenceremonie door vrijwilligerswerk te doen? In welke vorm dan ook, wij kunnen wel wat extra handjes gebruiken! Denk hierbij aan de voorbereidingen, maar ook hulp tijdens en na de ceremonie. Stuur een mailtje naar doris@ipsocentrummb.nl en dan neemt Doris van Vught contact met jou op.

Voor wie brand jij een kaars?

Totaal: € –

Dank jullie wel!

Met deze actie hebben jullie tot nu

EUR: € 220,00

gedoneerd aan ons Centrum.