Gezocht: gastvrouw of heer bij ons Centrum voor leven met en na kanker!

IPSO Centrum Midden-Brabant, een centrum voor mensen getroffen door kanker, wordt volledig gerund door toegewijde vrijwilligers. We bieden verschillende activiteiten aan, waaronder massages en pedicures voor onze gasten. Op dit moment zijn we op zoek naar enthousiaste masseuses/masseurs en pedicures om ons team te versterken!

Als gastvrouw of -heer ben je het eerste aanspreekpunt voor gasten die onze drempel overstappen. Je biedt gasten een luisterend oor, geeft informatie en begeleidt gasten individueel of in groepsverband bij deelname aan allerlei activiteiten die in het IPSO Centrum Midden-Brabant worden georganiseerd.

Wat verwachten wij van de gastvrouw/gastheer? Het woord zegt het al: het gaat om iemand die gasten ontvangt en welkom heet. Dat vraagt om een houding van gastvrijheid, aandacht, respect en betrokkenheid. Je bent bereid vaardigheden die van belang zijn verder te ontwikkelen door middel van training. Het werken in een IPSO Centrum vereist bepaalde vaardigheden en kennis, daarom krijg je een basistraining van 3 dagen. Deze training wordt verzorgd door gecertificeerde trainers van IPSO, onze brancheorganisatie. Daarnaast heb je ongeveer 4 keer per jaar een werkoverleg met de andere gastvrouwen/-heren onder leiding van de coördinator.

Vaardigheden die van belang zijn:

Overige taken die bij de functie horen

Je bent van onschatbare waarde Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor het IPSO Centrum Midden-Brabant, maar we streven ernaar je ook iets terug te geven. We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer, en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via intervisie, verdiepende trainingen.

Wat levert het jou op? Een goed gevoel, een mogelijkheid om anderen tot steun te zijn en je eigen kwaliteiten en ervaring te gebruiken en uit te breiden. En natuurlijk leuke collega’s!

Hoe gaat het verder na een kennismakingsgesprek? Voordat je zelfstandig aan de slag gaat, loop je mee met een andere vrijwilliger. Dit doen we om 2 redenen. Je ontdekt of het IPSO Centrum bij je past én wij krijgen een idee of je past in het team. Daarna vindt een evaluatiegesprekje plaats en wordt bij enthousiasme van beide zijden een contract getekend. Om de continuïteit te kunnen waarborgen, is het goed om te vermelden dat vrijwilligerswerk vrijwillig is, maar niet vrijblijvend.

Afspraken over taken en werktijden worden na een meeloopperiode en na wederzijds akkoord vastgelegd in een vrijwilligerscontract. Iedereen die geïnteresseerd is in de functie gastvrouw of gastheer kan zich aanmelden via de mail info@ipsocentrummb.nl

We kijken ernaar uit om van je te horen en verwelkomen je graag in ons team!