Vacature: secretaris bestuur IPSO Centrum Midden-Brabant

Omgaan met kanker. Je hoeft het niet alleen te doen.

Wanneer mensen geconfronteerd worden met kanker staat hun wereld op zijn kop. IPSO Centrum Midden-Brabant ondersteunt iedereen die door kanker is geraakt om de regie over hun leven weer terug te krijgen. Het IPSO Centrum is een professionele vrijwilligers organisatie met ruim 60 vrijwilligers en met twee betaalde coördinatoren. Het bestuur van het IPSO Centrum Midden-Brabant is werkgever en denkt mee over de visie en strategie van het Centrum. Wij zijn op zoek naar een nieuwe secretaris. Wellicht iets voor jou?

Hieronder vind je de profielschets bestuursleden IPSO centrum Midden-Brabant voor leven met en na kanker.

Kwalificaties van onze bestuursleden
Als bestuurslid zet jij je in met hart, ziel en passie om het huis de dienstverlening te kunnen bieden aan de behoeften van onze gasten. Het bestuur draagt bij aan de missie van het huis als eindverantwoordelijke van de totale organisatie. Wat ons verbindt is het gevoel van compassie voor de doelgroep en daarmee de doelstelling van de organisatie.

Dit zijn jouw kwaliteiten

Bestuursfuncties
Het bestuur bestaat uit bestuursleden met een specifieke portefeuille waaronder de voorzitter, secretaris en penningmeester. Het werk van de bestuursleden is vastgelegd in de statuten, geborgd door de notaris. De bestuursleden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Het werk van de bestuursleden is onbezoldigd. Het IPSO Centrum Midden-Brabant heeft een bestuur op afstand, maar is niet afstandelijk. De
coördinatoren voeren de werkzaamheden zoveel mogelijk zelf-organiserend en binnen gestelde kaders uit. De rol van de bestuursleden hierin is als volgt:

Herken jij je in bovenstaande rol en word jij wellicht onze nieuwe secretaris? Reageer voor 1 juni 2023 op deze vacature door te mailen naar info@ipsocentrummb.nl en wij nemen z.s.m. contact met jou op voor de verdere procedure.

IPSO Centrum Midden-Brabant heeft een ANBI-status, valt onder de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WTBR) en past zoveel mogelijk de principes van Good Governance toe. Ons Centrum is aangesloten bij de brancheorganisatie Vereniging IPSO Inloophuizen.